PRESSEMEDDELELSE
4. april 2022 

 

Montagelim og baderumsoverflader af genanvendte materialer og arbejdstøj lavet af plastikflasker er blandt de nominerede til Byggeriets Klimapriser 2022

Montagelim og baderumsoverflader af genanvendt materiale og arbejdstøj lavet af plastikflasker. Udviklingen går stærkt, når det gælder genanvendelse af materialer i byggeriet. Det viser et kig på produkter og løsninger fra de nominerede til Byggeriets Klimapriser 2022, der uddeles 3. maj i Vandværket, København NV. 

-Vi ser en hastig udvikling af produkter og løsninger, som virkelig overrasker. De nominerede til Byggeriets Klimapriser 2022 er beviser på, hvor meget genanvendelse i byggeriet rykker i disse år. Når vi ser produkter som vådrumsoverflader, montagelim og arbejdstøj lavet 100 procent eller tæt på 100 procent af materialer, der er genanvendt, så er mulighederne i den cirkulære økonomi meget store, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre, der står bag Byggeriets Klimapriser.

Byggeriets Klimapriser består af fire forskellige priser: Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris. Priserne blev sidste gang uddelt i 2020 og skulle have været uddelt ifm. med BYGGERI'22 i Fredericia, som grundet corona-situationen blev udskudt til 21. til 24. marts 2023.

Men det er for længe at vente med at uddele priserne, mener arrangørerne af BYGGERImessen, Danske Byggecentre, der derfor uddeler priserne 3. maj i år kl. 15.00-18.30, Vandværket, Rabarbervej 2, København NV.

Rykker på genanvendelse
Blandt de nominerede til Byggeriets Klimapriser, der rykker med høj genanvendelse af materialer er:

Soudal A/S er nomineret til Klimaprisen for montagelimen T-Rex Grøn, som er en akrylbaseret montagelim uden opløsningsmidler. Både limen og plastpatronen er lavet af 80 procent genanvendt materiale.

Wedi Gmbh er nomineret til Miljøprisen for sine monteringsklare designoverflader, der er produceret af 100 procent genanvendt materiale, der sikrer minimal anvendelse af cementbaserede produkter.

ENGEL Workwear er ligeledes nomineret til Miljøprisen, men for brugen af genbrugspolyester udvundet af genbrugsmaterialer som fx plastflasker. Fx er jakken X-treme lavet næsten udelukkende af fibre, der svarer til 29 genanvendte plastikflasker.

I alt 26 nominerede
De i alt 26 nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris tæller en række spændende og innovative produkter og løsninger.

Produkter og løsninger, der vurderes og nomineres af et stærkt felt fra branchen. Nomineringskomitéen består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Se komitéen her.

Byggeriets Klimapris
I kategorien er otte virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man bl.a. investeringer, der væsentligt reducerer CO2-udledningen fra transport og produktion, flisekæber med CO2-reduceret cement samt lim lavet af genanvendt materiale.

De nominerede er: Daloc Danmark A/S, Superwood A/S, Alfix A/S, Egernsund Wienerberger A/S, Saint-Gobain Danmark A/S, Soudal A/S, Troldtekt A/S og Aalborg Portland A/S.

Byggeriets Energipris
I kategorien er fire virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man et digitalt låsesystem uden CO2-aftryk fra batterier eller strøm, en energibesparende ledhejseport, skift fra PE til armeret dampspærre i husbyggeri samt et specialprodukt til rørisolering.

De nominerede er: ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark, Hörmann Danmark A/S, BetaPack A/S og Kingspan Insulation A/S.

Byggeriets Miljøpris
I kategorien er ni produkter og løsninger nominerede. Her finder man bl.a. arbejdstøj lavet af fibre, der er udvundet af bl.a. plastikflasker, injektionsmørtel uden peroxider, ftalatfri akrylfugemasse og en strategisk satsning på at være specialist i radonsikring.

De nominerede er: ENGEL Workwear, Fischer A/S, Frøslev Træ A/S, Jackon Danmark A/S, Svalk Handel ApS, Wedi Gmbh, Dana Lim A/S og Alfix A/S.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris
I kategorien er fem virksomheder nominerede. Her finder man bl.a. betontagsten, der er hele 25 pct lettere end de klassiske, knæbeskyttere der mindsker arbejdsskader ved at flytte vægten til skinnebenene, en dør- og vinduesløfter der afhjælper tunge løft ved isætning, samt betonplader hvor vægten er reduceret med 50 kg pr kubikmeter.

De nominerede er: BMI Group Danmark, iTOOLS I/S, MC-Bauchemie Danmark ApS, TimTool samt Xella Danmark A/S.

For yderligere oplysninger, kontakt
Adm. dir. Palle Thomsen, Danske Byggecentre, pt@bdb.dk
Claus Bendsen, 20263296, claus@thecentral.dk